Yin yoga is een rustige yogavorm en tegenhanger van alle actieve yang-varianten. Yin yoga is te plaatsen tussen meditatie en de actievere yogavormen. Het zijn veelal liggende en zittende houdingen welke 3-5 minuten aangehouden worden. Door de houdingen langer aan te houden

werken deze door op de diepere lagen van het lichaam, het bindweefsel en gewrichten. Het langer aanhouden van de houdingen geeft de tijd om je grenzen te verkennen en mogelijke weerstand (mentaal of fysiek) te ervaren. We zijn veelal druk en bezig en ervaren daardoor niet altijd wat er in ons omgaat. Bij yin yoga ben je in een relatief makkelijke houding 'mindfull' aanwezig en kan je je overgeven aan wat er is in dat moment. 

 

Yin yoga is een zachte en rustige yogavorm die door iedereen toegankelijk is om mee te starten. Zelfs in geval van zwangerschap en bij blessures is het mogelijk deel te nemen aan een Yin yogales vanwege het gebruik van diverse hulpmiddelen (props) zoals kussens en blokken wordt de gepaste houding voor je gevonden. 

Yin Yoga

  • Twitter Clean
  • w-facebook

​© 2014 by Yoga Hands.