Opleidingen & cursussen

Als yogadocent en massagetherapeut is het noodzaak om het menselijk lichaam te begrijpen en te 'voelen'. Opleidingen in massage en yoga bieden een basis, al is Deborah van mening dat de ervaring uit eigen ‘yoga-practise’ de plaats is waar het echte begrip ontstaat. Zij beoefent zelf dagelijks Ashtanga yoga en geeft haar ervaringen door in haar lessen en massages. Vandaag de dag is haar zoeklicht gericht op de snelle ontwikkelingen in de wetenschap over het bindweefsel oftewel fascia, waar zij in de yin yoga en massage nu zich steeds verder specialiseert om mensen te helpen met chronische (pijn)klachten. 

 

In het kort: De nieuwe ‘levensstudies’ yoga en het menselijk lichaam groeiden van zaadje naar plantje…

 

In 2008 startte de yogareis met een opleiding kinderyoga, hierna volgden Power Yoga, Hatha Yoga, een 200-hour YA Registered Ashtanga Vinyasa Yoga teacher training en als laatste heeft zij een 200-hour YA Registered Yin Yoga teacher training afgerond. Daarnaast heeft ze workshops en trainingen gevolgd bij vele nationale en internationale docenten zoals Anthony ‘Prem’ Carlisi & Heather ‘Radha’ Duplex, Luke Jordan, Kino McGregor en Clayton Horton. 

 

Klassieke ontspanningsmassage met meridiaanleer en Kayotima® Shiatsu heeft ze gevolgd bij het Leffelaar instituut en ze is één van de weinige Nederlandse Alchemy of Touch practitioners. Daarnaast heeft ze korte cursussen zoals Thaise Yoga massage, Mio-Fascial Release Training en Deep tissue-techniek. De afgelopen jaren was ze op freelance basis als massagetherapeut werkzaam bij o.a. Doctor Feelgood en YogaFest. Nu is ze op meerdere dagen te vinden in praktijk River Flow in De Rivierenbuurt in Amsterdam. 

 

Veiligheid staat voorop en daarom is Deborah altijd in het bezit van een geldig reanimatie-diploma en blijft ze haar EHBO-diploma opfrissen.  

  • Twitter Clean
  • w-facebook

​© 2014 by Yoga Hands.