Ashtanga vinyasa yoga is gebaseerd op het achtvoudige pad uit de yoga sutras en bijeen gebracht door Sri K. Pattabhi Jois. De asanas (yoga houdingen) worden -als in een slinger- verbonden door de adem (ujjayi) door middel van overgangen (vinyasas). Meditatie in beweging van de ene asana naar de volgende.

 

De ashtanga practice bestaat uit zes vaste series van asanas en begint met de Primary series, bestaande uit 72 asanas. In een geleide Ashtanga-les wordt in vaste volgorde -een selectie van- deze houdingen gegeven. Het is een energie-gevende, krachtige en reinigende practice. Ashtanga yoga wordt -als men enigszins bekend is met adem en de asanas- bij voorkeur Mysore-stijl beoefend; op je eigen ademritme je lichaam in de diverse asanas verkennen. Door rustige opbouw vanuit de zonnegroeten (Suryanamskara) is Ashtanga yoga voor iedereen toegankelijk.

 

Vinyasa Yoga en Power Yoga zijn tegenwoordig veelgehoorde namen als yogavorm. In een Vinyasa- of Power Yoga- les worden op dezelfde manier als bij Ashtanga Yoga de houdingen aaneen geregen met de adem, alleen wordt dit niet in een vaste serie of volgorde gedaan zoals bij Ashtanga yoga het geval is.

 

Ashtanga Yoga

  • Twitter Clean
  • w-facebook

​© 2014 by Yoga Hands.